Bowlingcenter.dk


MENU


LEKSIKON


LINKGUIDE
Bowlingkugle


En bowlingkugle bruges til at spille bowling. Selve kuglen er et rundt objekt på 27 diameter. Der er ingen minimumsbegrænsning i diameter.

Bowlingkuglen skal være i balance på alle 6 sider(top/bund, tommel/fingre, postiv/negativ vægt). Tillige skal alle bowlingkugler godkendes af USBC(USA's Bowling Kongress) for at blive benyttede i organiseret konkurrence.

Produktionen foregår primært i USA. Blandt de mest kendte producenter er firmaer som Ebonite, Storm, Columbia300, AMF, Brunswick m.fl.

Kuglerne er alle lavet af plastik og i forskellige underarter såsom urethan, resin. I de nyeste kugler iblandes partikler såsom diamantstøv, glimmer m.fl.

I kuglerne findes en vægtblok som har til formål at udligne vægtforskellen der opstår efter at kuglen er boret. Hvordan denne vægtblok placeres får betydning for hvordan kuglen vil reagere på bowlingbanen. Dvs. at konkurrencebowlere spiller med kugler af forskellig indre konstruktion som har til formål at reagere voldsommere på banen for at skabe en større indgangsvinkel i keglerne og derved en større sandsynlighed for at lave strikes.

Du er her: Bowlingkugle - - Alt om bowling

bowling bowlingcenter

Bogmærke denne side | Bowlingcenter.dk som startside | Kontakt